Ide Ide

rusztikus stílus
Otthon

A rusztikus lakberendezési stílus

Mindazok számára ajánljuk a Rusztikus lakberendezési stílust, akik szeretnének egy kellemes és csendes hangulatú környezetet a saját otthonukba.

Ez a lakberendezési stílus a természetet hozza közelebb hozzánk, hiszen előszeretettel használja a természetes anyagokat és mintákat is. A Rusztikus lakberendezési stíluson belül több inspirációról beszélhetünk: francia, angol, toszkán, stb. A Rusztikus stílus általában a barna, bézs, zöld, piros, sárga és kék színeken alapul és a különböző nemzetekre jellemző tradicionális elemeknek köszönhetően szabható a legjobban személyre. A konyha kialakításánál népszerű stílus a rusztikus konyha.

Az angol Rusztikus lakberendezési stílus tömörfa bútorokkal és kényelmes kanapékkal összpontosít a lakberendezésre.A nagyobb hitelesség érdekében, a kiegészítőket egy kissé antikozni szokták és a székek és kanapék bársony vagy természetes bőrrel kárpitozottak.

A francia beütésű Rusztikus lakberendezési stílus is ugyanazokon a színeken alapul, mint általában a Rusztikus stílus, de itt még kiemelhetjük a rozsda színét is, amelyet előszeretettel használnak. A szobák tágasak, tapétába öltözött magas falak vagy mésszel kezeltek.

Ami a toszkán Rusztikus stílust illeti, nagyjából ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkezik, mint a többi nemzeté. A faragott bútorok tömör fából készülnek és a falak kövekkel burkoltak. Az egyik alapfeltétele, hogy a toszkán stílus érvényesülni tudjon, hogy szétszórtan kézzel készített szőnyegek legyen otthonunkban.