Ide Ide

szépségápolás
Szépség

Hogyan ápold a bőröd odalent? 5 tipp a magabiztossághoz

Bőrápolás? „Ohh… Napi rutin!”, s legyintünk egyet. De mennyire alapos ez a napi rutinunk? És mindenhova kiterjed? Bőr ugyanis nem csak az arcunkat, kezünket, combunkat, hanem a popsinkat és intim testrészeinket is fedi, aminek ugyanúgy, de még érzékenyebb ápolásra van szüksége, mint testünk más részein. Mennyi időt töltünk naponta intim bőrápolással? Egyáltalán foglalkozunk mi az intim bőrápolásunkkal? Tisztában vagyunk vele, milyen helyzetek uralkodnak odalent? Vagy inkább oda se nézünk? Ha majd párunk teszi meg, akkor meg irulunk-pirulunk? Előzzük meg a kínos pillanatokat! 5 intim bőrápolási tipp a magabiztos mindennapokért!

Kezdjük az… odalent!

Alapvető intim higiéniára mindenkinek szüksége van kortól, nemtől függetlenül. Ez pedig elsősorban a rendszeres napi tisztálkodást jelenti az intim területeken is. Ha ez már biztosított és bejáratott, másszunk egy szinttel feljebb az intim bőrápolás Maslow-piramisán!

Az intim területek, főleg a pubertáskortól már más ápolást igényelnek, mint testünk többi bőrfelülete. Ezért ajánlják szakemberek az intim mosakodógélek használatát az intim bőrápolás alapja. Egyesek flancnak tartják, mások pedig, érzékelve a különbséget, le nem mondanának róla.

Ahogy arcunknak is egyedi ápolásra van szüksége, belátható, hogy intim testrészünk is sajátos igényekkel rendelkezik. De nem kell, hogy higgy nekünk; elég, ha csak egy próbát teszel egyszer egy jó minőségű intim mosakodógéllel!

A következő szint: intim bőrápolás intim szőrtelenítés esetén

Intim bőrápolási Maslow-piramisunk következő szintje, amikor már rendszeresen intim szőrtelenítünk, mint az intim higiénia része, amit többféleképpen is kivitelezhetünk:

  • Borotva
  • Intim gyanta
  • Epilátor
  • Szemöldökcsipesz
  • Egyéb alternatív megoldások

Bármelyiket is alkalmazzuk az intim bőrfelületünk közvetlen irritációnak lesz kitéve. Az irritálódott bőr pedig könnyebben szárad ki, hiszen sérül a lipid barrier (a bőr természetes védőrétege), s így képtelenné válik a víz megkötésére. A száraz bőr pedig még hajlamosabb a sérülésekre. Ördögi kör, de nem megtörhetetlen! A megoldás az intim hidratálás. Ehhez fontos, hogy belsőleg is rendszeresen és alaposan hidratáljuk magunkat (napi 1,5-2 l víz; valamint az esszenciális zsírsavak bevitele). De a leglényegesebb a lokális, külsőleg való intim hidratálás mélyhidratáló balzsammal.

Használd rendszeresen; hetente legalább három alkalommal! Segítségével bőröd visszanyerheti természetes ragyogását, rugalmasságát; csökkentheted a visszatérő viszkető érzést; fokozhatod annak védekező erejét.

Ha már intim szőrtelenítés…

A szőrtelenítő eljárások közül a kozmetikusok szinte 100%-a az intim gyantát ajánlja; nem véletlenül! Hiszen a borotválás okozta szőrbenövésekkel, szőrtüszőgyulladásokkal utána az ő feladatuk lesz elbánni, s tudják jól, ezek nem tartoznak a legkellemesebb bőrápoló kozmetikai kezelések közé.

Az intim epilálást – bár jó megoldásnak tűnik, hiszen az intim gyantához hasonlóan a szőrtüszővel együtt húzza ki a szőrszálakat – annyira mégsem ajánljuk, ugyanis az intim epilálás valóban fájdalmas művelet. Míg az intim gyantázást az intimkozmetikus tudja kontrollálni, s csökkenteni a kellemetlen érzést, addig az epilátornál nem sokat tehetünk. A bőr az intim részeken pedig még vékonyabb, így az erőteljes epilátorral könnyen sérülést szerezhetünk magunknak.

A csipesz pedig…. Ha van időd és türelmed, hajrá!

szépségápolás

Intim szőrtelenítés után

Az most már világos, hogy intim szőrtelenítés során, valamilyen mértékben, de irritálódik a bőr. Az intim bőrápolás részeként a bőr lenyugtatásáért, a gyulladások elkerülése érdekében a szőrtelenítés után használjunk bőrregeneráló elixírt az irritálódott bőrfelszín mielőbbi felépüléséért! Ezzel érdemes az intim szőrtelenítés másnapjának reggelén indítani, s utána alkalmazzuk napi szinten!

Az intim bőrápolást folytassuk aztán este is! A nap végi, intim mosakodógéllel történő tisztálkodás után pedig bőrmegújító szérummal gyorsíthatjuk az esetleges sérülések, sebek gyógyulását, valamint csökkenthetjük a gyulladásokat.

A bőr hámszövete folyamatosan nő, újul meg, ugyanakkor kopik is le. Azért, hogy az elhalt hámréteg könnyebben távozzon, s ezáltal jobban levegőzhessen bőrünk, valamint puhább lehessen, használjunk az intim szőrtelenítés után körülbelül egy héttel, hetente egyszer intim peelinget!

Általában az intimkozmetikumokról

Mivel az intim területek különösen érzékenyek, s odalent nagy az esélye annak, hogy ezek az intimkozmetikumok közelebb kerülnek hozzánk a kelleténél (pontosabban: bejutnak szervezetünkbe), ezért még nagyobb figyelmet igényel az intimkozmetikumok összetevőin!ek ellenőrzése. Lehetőség szerint a következő kritériumoknak legalább feleljen meg az alkalmazott intimkozmetikum:

  • Ne tartalmazzon kőolajszármazékot!
  • Ne tartalmazzon mesterséges tartósítószert, színező- illetve aromaanyagot!
  • Ne tartalmazzon egyéb allergizáló anyagot!
  • Lehetőség szerint legyen vegán!

Az intim szőrtelenítés és az intim bőrápolás az intim higiénia részei. Uniszex dolgok, amik nem kötelezőek, de erősen ajánlottak; különösen, ha valaki párkapcsolatban él. De a szinglik se vegyék félvállról az intim bőrápolást! Bármikor betoppanhat a nagy Ő, s nem illik kócosan, kipattogzottan fogadni se felül, se alul!