Ide Ide

Brac sziget
Utazás

Horvátország nyaralás

Horvátország – az Adria meghatározó helye, ahová évente turisták ezrei látogatnak el, hogy élvezzék a horvát tengerpart hullámait, avagy a dalmát hegyvidék csodálatos helyeit. Az ország bővelkedik látványosságokban, gyönyörű nemzeti parkokban, lankás hegyoldalakban, a hagyományosan jól felszerelt horvát szálláshelyekben és kiadó apartmanokban, emellett természetesen a megannyi vendégszerető lakos teszi teljessé az ide látogatók pihenését. A külföldi szálláshelyek között böngészve bizonyára belebotlunk a horvát lehetőségekbe, így mindenképpen fontoljuk meg, hogy legalább egyszer az életben ellátogassunk erre a helyre is.

Horvátország a magyar turisták kedvelt mediterrán nyaralóhelye, hiszen nem kell sokat utaznunk, és máris az Adriai-tenger partján találhatjuk magunkat. Az időjárásról azt kell tudni, hogy nyáron az átlagos napi középhőmérséklet 27°C körül mérhető, és a tengerparton még télen sem esik fagypont alá a hőmérséklet, így a víz hőmérséklete ekkor megközelítőleg 12°C, nyáron viszont 25°C, ami igazán kellemesnek mondható.

A táj és a környezet gyönyörű, a tenger vize kristálytiszta és a kavicsos tengerpart is azonnal lubickolásra csábítja a turistákat. Az ország rengeteg programmal örvendezteti meg a látogatókat, sok a történelmi emlék és a túrázásra is kiváló helyszínek.

zadar

Horvátországot jellemzik még az olajfák, a palackorrú delfinek, a felfedezésre váró barlangok és a segítőkész helyi lakosok. Népszerű turisztikai régió Belső-Horvátország, Zágráb és vidéke, Dalmácia, Zadari régió és az Adriai Horvátország is. Isztria az Adriai-tenger legnagyobb félszigete, ami számos lehetőséget biztosít az arra járó turistáknak.

Ha arra járunk, érdemes megnézni Dubrovnik óvárosát vagy éppen a Szent Jakab katedrálist.
A horvát konyháról azt kell tudni, hogy rendkívül változatos nem csak az elkészült ételek, de az ételkészítési eljárásokban is. A tengerparton elsősorban halételeket és különféle tengeri herkentyűket kóstolhatunk meg, míg a határos területeken a magyar ételek a jellemzőek. A horvátok egyébként sokkal egészségesebben étkeznek nálunk: zsír helyett olajat használnak, hús helyett pedig halat esznek.

Ha Horvátországot választjuk úti célként, akkor informálódjunk a vámszabályokról: tilos nyers húst, kolbászt, tojást, tejterméket, zöldséget és gyümölcsöt bevinni az ország területére.

További nyaralási ajánlatok
Santorini nyaralás
Rodosz Nyaralás
Marbella
Dubai szállás