Ide Ide

lumen budapest
Szabadidő Utazás

Lumen

A Lumen Kávézó Budapesten a 08. kerületben a Horánszky utca 5. szám alatt található meg. Az elődje, a KisLumenként ismert bár pár sarokkal odébb a Mikszáth tér 2. alatt üzemel. A hely túl kicsinek bizonyult a törzsközönség részére, ezért 2017-ben bővítették ki a közelben található kávázóval, ahol saját pörkölésű kávék várják az ínyenceket, és kitűnő borválasztékkal erősítik a hazai borkultúra fogyasztás támogatását.

A konyhájában naponta más vegán ételek kerülnek kipróbálásra, így elmondható, hogy a Lumennek a gasztro fronton is van reputációja. Évszakonként változó menüje miatt sokan előszeretettel látogatják.

A kávézó belső kialakítása sok járókelőt és turistát csábít be, bájosan kialakított csarnoka különböző koncertek helyszínéül szolgál. A gyönyörű szabadtéri kert, az üvegből készült mennyezet tágas térhatást eredményez.

lumen budapest

Aki ódzkodik a bulinegyed forgalmas utcáitól és romkocsmáitól annak a Lumen tökéletes választás, hiszen Budapest egyik legjobb részén lehet élvezni a kiváló kávét és kézműves söröket. Az éjszakai élet kedvelői is megtalálhatják a számításukat! Napjainkra a Lumen a város az egyik legfelkapottabb koncerthelyszínévé lépett elő, ahol freejazz, a magyar népzene és amatőr zenekarok remekül megférnek egymás mellett. A Lumen elkötelezett abban, hogy feltörekvő zenekaroknak lehetőséget biztosítsanak az ismeretség megszerzéséhez, de színpadán nemzetközi sztárok is felléptek, mint a Ken Vandermark és Barre Philips.