Ide Ide

mák
Egészség

Tényleg nem tehetünk semmit a csontritkulás ellen?

A csontritkulás egy olyan alattomos betegség, melynek eleinte nincsenek árulkodó tünetei, és már csak akkor vehetjük észre csontjaink minőségének romlását, amikor bekövetkezik a baj.

Ráadásul nem csak csontjaink, hanem teljes szervezetünk egészségét is veszélyezteti az orvosi körökben oszteoporózisnak is nevezett betegség.
A megelőzés az egyetlen megoldás!

A csontritkulás megelőzése alapvető fontosságú, ráadásul könnyedén kivitelezhető feladat. A legfontosabb az, hogy bőségesen ellássuk csontrendszerünket a számára nélkülözhetetlen tápanyagokkal, melyek hatására kellőképpen erősek és egészségesek lesznek.

Csontszöveteink folyamatosan épülnek és bomlanak is le egyszerre, s ameddig a leépülés nem kerül túlsúlyba, addig nincs is semmi gond. Nagyjából egyébként a 30-as éveinkben természetesen is megfordul a folyamat, de normál esetben csak egy kicsivel bomlik le több csontszövet, mint amennyi újjáépülni tud.

Azonban a csontritkulás semmiképpen sem természetes, elkerülhetetlen folyamat, hiszen a megfelelő táplálkozással és rendszeres mozgással mindannyiunk elkerülheti ezt a kört.

A Mákolaj természetesen őrzi csontjaink egészségét

A Mákolaj manapság már tudományosan is bizonyítottan az egyik leghatékonyabb szer a csontok erősítésére, s így a csontritkulás megelőzésére is. Ezt pedig annak köszönheti, hogy a mákban jelen vannak a csontok számára alapvető fontosságú ásványi anyagok, mint amilyen a kalcium vagy a magnézium, de foszfortartalma is kiemelkedő.

Ráadásul a mákban, s így a belőle készült100%-os hidegen sajtolt Mákolajban is a legtermészetesebb, bioaktív formában vannak jelen az összetevők, aminek köszönhetően a leghatékonyabb a felszívódásuk és a hasznosulásuk is szervezetünkben.

Azt azonban fontos tudni, hogy mivel a Mákolaj nem gyógyszer, s természetes módon táplálja csontjainkat, ezért ahhoz, hogy eredményesen erősítse meg vázrendszerünket okvetlenül hosszabb ideig, több hónapig szükséges rendszeresen fogyasztani. A legjobb, ha a mindennapjaink részévé tesszük az 1-2 evőkanálnyi Mákolaj elfogyasztását.

Amennyiben pedig már megállapították nálunk a csontritkulás tényét, akkor is segíthet a Mákolaj, de ebben az esetben napi 2-3 evőkanál elfogyasztására van szükség.