Ide Ide

hyaluronsavas szájfeltöltés
Szépség

Hasznos tippek hyaluronsavas szájfeltöltés előtt

A hyaluronsavas szájfeltöltés az egyik legnépszerűbb és talán a leggyakoribb orvos esztétikai eljárás. Ennek egyik oka az, hogy nem csak az idősebb, hanem huszonéves fiatalok számára is elérhető. Vannak, akiknek eleve nem adatott meg a szép ívű dús ajak, másrészt az öregedéssel nem csak a vékonyodásával szembesülünk, de a környékén kialakult ráncok miatt már nem tudjuk a korábbi bevált módszerekkel tökéletesen rúzsozni sem.

A szépség ideál az elmúlt évszázadok során rengeteget változott, de a dús és igéző ajkak mintha sosem mennének ki a divatból. Talán ezért nem meglepő, hogy egyre több huszonéves szánja rá magát a mesterséges ajaktöltésre, sokan saját indíttatásból, sokan a környezetük hatására vágnak bele.

Hasznos tippek hyaluronsavas szájfeltöltés előtt

A hyaluronsavas szájfeltöltés, vagy ajakvastagítás nagyon népszerű a fiatalok körében is, rengeteg magánrendelő klinika kínálja a szolgáltatásait. A weboldalakon csupa érzékien telt ajkú nők mosolyog, és az előtte/utána fotók hatására is egyre többen szánják rá magukat a szájfeltöltésre. Talán kevesen tudják, hogy ez egy olyan beavatkozás, amelyet kizárólag szakképzett orvos végezhet.

szájfeltöltés

Konzultáció szerepe

A szájfeltöltés előtt a páciens egy konzultáción vesz részt, a tapasztalatok szerint a legtöbb rendelő ingyenesen biztosítja a lehetőséget- a kezelés igénybevétele esetén-. A konzultáción megbeszélik a páciens kívánságait, és az orvos tisztázza a várható végeredményeket, és az alkalmazott töltőanyag típusát, és az általa még esztétikusnak tartott igények alapján meghatározza a feltöltés során adagolt töltőanyag mennyiségét. Minden esetben a páciens aláír egy beleegyező nyilatkozatot, és miután minden kérdés tisztázódott kerül sor a tényleges beavatkozásra. A kezelés előtt és után a páciensről fénykép készül.

Mire szolgál a Beauty Pass?

Az ajakfeltöltés követően minden páciens kap egy saját névre szóló Beauty Pass-t. Ennek az a lényege, hogy rögzítik a kezelés időpontját és a beadott töltőanyag gyártási tételszámát (LOT számát), és a mennyiségét.

A hyaluronsavas szájfeltöltéshez többféle típusú, márka használatos, igen gyakori a svájci Teoxan cég Teosyal Kiss készítménye, vagy a francia Fillmed Lips Art Filler ráncfeltöltő termékcsalád alkalmazása. Mindkettőről érdemes tudni, hogy biológiailag lebomló gélekről van szó, amelyeket a legkorszerűbb biotechnológiai eljárással állítanak elő.

Fájdalmas-e az ajaktöltés?

A hyaluronsavas ajaktöltés nem csak gyors, és biztonságos eljárás, hanem fájdalommentes is, mivel a szakorvos a kezelés előtt helyi érzéstelenítést alkalmaz. A feltöltés nagyjából 10-20 percet vesz igénybe, így egy ebédidős beavatkozás keretében lezajlik, és bár kisebb mértékű duzzanat előfordulhat. Az eredmény – a dúsabb érzéki ajkak azonnal észre vehető, de a tökéletes eredmény kialakulása általában két hét elteltével látható.

Mi a teendő, ha nem vagyok elégedett a megvastagított ajkammal?

Egyrészt a hialuronsav egy idő után teljesen lebomlik, másrészt a kezelést követően lehetőség van korrekcióra, illetve, ha mégsem lennénk elégedettek az új ajakformával, akkor azonnal el is távolítható.

Milyen gyakran ismételhető meg a kezelés?

A hialuronsav hatása különböző tényezőktől függően (életkor, életmód, bőrszerkezet, aktív sporttevékenység, stb.) hosszú ideig akár 8-12 hónapig is megmarad, a tartós hatás érdekében célszerű fél- egy évente megismételni.

Miért előnyös az ajakvastagítás az idősebb korosztály számára?

Az életkorral a száj egyre vékonyabb lesz, és a száj környékén is apró ráncok jelennek meg. Az elvékonyodott ajak az egész arc karakterét megváltoztatja, nem csak jelentéktelenné válik, de szigorúságot is sugároz a környezetünk irányába. A feltöltéssel nem csak az ajkunk korábbi puhaságát és formáját kapjuk vissza, de a száj körüli ráncok is hosszú távon tüntethetők el.