Ide Ide

Utazás

35 milliárd forint értékű beruházás zajlik a Tisza-tónál

A Tisza-tónál és környékén jelenleg a legkülönbözőbb területeken mintegy 35 milliárd forint értékű fejlesztés zajlik, hogy Magyarország legfontosabb ökoturisztikai térsége színvonalasabb szolgáltatásokkal fogadhassa az ide látogatókat, illetve javuljanak a helyben lakók életkörülményei.

Fazekas Sándor a beruházások között fontosnak nevezte azokat, amelyek a térség gyorsabb és zökkenőmentesebb megközelítését szolgálják, így például a Tiszafüred és Füzesabony, valamint a Karcag és Kunmadaras közötti út újjáépítését. A következő egy-két év tervei között szerepel a közlekedési lehetőségek bővítéseként a Tiszafüred és Hortobágy közötti, illetve a Poroszlót Tiszafüreddel összekötő kerékpárút megépítése; az utóbbi nyomvonala egyedülállóan a Tisza medrének szélén és hidakon át vezet majd – tette hozzá.
Fazekas Sándor jelezte: a tóparti fejlesztések sorában Abádszalókon egy pályázat keretében a kisváros sétányát szeretnék felújítani a hozzá tartozó háttérlétesítmények korszerűsítésével. Több településen pedig a strandokat teszik komfortosabbá az önkormányzatokkal közösen.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a Tisza-tó Magyarország egyik keresett horgászparadicsoma, ezért a Tisza-tó Komplex Projekt fejlesztési program keretében egy hallépcső is kiépül a vízen.
A Tisza-tó Expót első alkalommal rendezik meg, május 2-4. között, az eseménynek Abádszalók, az Attila-öböl ad otthont. A vízi sportokkal és horgászattal foglalkozó tematikus kiállítást kulturális műsorok, halléfőző fesztivál színesítik.