Ide Ide

Brac sziget
Utazás

Horvátország nyaralás

Horvátország – az Adria meghatározó helye, ahová évente turisták ezrei látogatnak el, hogy élvezzék az adriai tengerpart hullámait, avagy a dalmát hegyvidék csodálatos helyeit. Az ország bővelkedik látványosságokban, gyönyörű nemzeti parkokban, lankás hegyoldalakban, a hagyományosan jól felszerelt horvát szálláshelyekben és kiadó apartmanokban, emellett természetesen a megannyi vendégszerető lakos teszi teljessé az ide látogatók pihenését. A külföldi szálláshelyek között böngészve bizonyára belebotlunk a horvát lehetőségekbe, így mindenképpen fontoljuk meg, hogy legalább egyszer az életben ellátogassunk erre a helyre is.

Horvátország a magyar turisták kedvelt mediterrán nyaralóhelye, hiszen nem kell sokat utaznunk, és máris az Adriai-tenger partján találhatjuk magunkat. Az időjárásról azt kell tudni, hogy nyáron az átlagos napi középhőmérséklet 27°C körül mérhető, és a tengerparton még télen sem esik fagypont alá a hőmérséklet, így a víz hőmérséklete ekkor megközelítőleg 12°C, nyáron viszont 25°C, ami igazán kellemesnek mondható.

A táj és a környezet gyönyörű, a tenger vize kristálytiszta és a kavicsos tengerpart is azonnal lubickolásra csábítja a turistákat. Az ország rengeteg programmal örvendezteti meg a látogatókat, sok a történelmi emlék és a túrázásra is kiváló helyszínek.

zadar

Horvátországot jellemzik még az olajfák, a palackorrú delfinek, a felfedezésre váró barlangok és a segítőkész helyi lakosok. Népszerű turisztikai régió Belső-Horvátország, Zágráb és vidéke, Dalmácia, Zadari régió és az Adriai Horvátország is. Isztria az Adriai-tenger legnagyobb félszigete, ami számos lehetőséget biztosít az arra járó turistáknak.

Ha arra járunk, érdemes megnézni Dubrovnik óvárosát vagy éppen a Szent Jakab katedrálist.
A horvát konyháról azt kell tudni, hogy rendkívül változatos nem csak az elkészült ételek, de az ételkészítési eljárásokban is. A tengerparton elsősorban halételeket és különféle tengeri herkentyűket kóstolhatunk meg, míg a határos területeken a magyar ételek a jellemzőek. A horvátok egyébként sokkal egészségesebben étkeznek nálunk: zsír helyett olajat használnak, hús helyett pedig halat esznek.

Ha Horvátországot választjuk úti célként, akkor informálódjunk a vámszabályokról: tilos nyers húst, kolbászt, tojást, tejterméket, zöldséget és gyümölcsöt bevinni az ország területére.

További nyaralási tippek Horvátországban
Dalmácia nyaralás

További nyaralási ajánlatok
Santorini nyaralás
Rodosz Nyaralás
Marbella
Dubai szállás
Firenze szállás
Dortmund
Positano látnivalók
Lago Maggiore látnivalók
Protaras nyaralás