Ide Ide

zuhanykabin
Otthon

A zuhanykabin előnyei, hátrányai

A zuhanykabinok napjainkban népszerűbbek, mint a kádak. Ennek oka lehet a rohanó életvitel és a kisméterű fürdőszobák jobb helykihasználása. Az újépítésű ingatlanokban szintén gyakoribb a kabinok alkalmazása, mert így a kisebb fürdőszobákat is jobb kialakítással, nagyobb térérzet-hatással tudják értékesíteni.

Olyan méretű fürdőszoba esetén, ahová csak egy kicsi ülőkád férne el, érdemesebb zuhanyt választani, mert abból egy 120 x 80-as helyre egy kétszemélyes is elfér. Ahol igazi helytakarékosságra van szükség, ott a legideálisabb az, ha tolóajtós változatot választunk.

A zuhanykabinok a kádakhoz hasonlóan nagyon sokféle anyagváltozatban, színben és méretben kaphatóak. Méretben – a teljesség igénye nélkül – létezik 75 x 90-es, 80 x 90-es, 80 x 100-as, 90 x 120-as és 100 x 150-es is. Esztétikusság szemszögéből szintén csak a képzeletünk és természetesen a pénztárcánk vastagsága szabhat határt. A nagy üvegfelületekkel rendelkező, szép zsanérokkal és profilokkal rendelkező darabok még a fürdőszobát is elegánsabbá varázsolják.

Funkcionalitás szemszögéből azoknak mindenképpen érdemes kabint választaniuk, akik nagyrészt zuhanyoznak, hiszen a tágas zuhanyok, megfelelő kényelmi elemekkel ellátva mindenképpen alkalmasabbak erre, mint a kádak.

A kabin kiválasztása esetén mindenképpen érdemesebb márkás, jó minőségű darabot választani, mert az olcsóság sajnos sokszor okoz a későbbiekben gondokat. A drágább minőségi daraboknál már akár masszázsrendszerrel, gőz-, aroma- és fényterápiával is felszerelt darabokat választhatunk, azonban ezek az extrák az áron is jelentősen meglátszanak.

Hátrányai egyértelműek, a zuhanykabinban nem lehet fürdeni, sokkal gyakrabban kell takarítani, emellett a minőségi darabok általában lényegesen drágábbak, mint a kádak esetében.