Ide Ide

Gipszkarton profilok
Otthon

Gipszkarton profilok fajtái

A gipszkarton profilok olyan elemek, melyek segítségével könnyedén el lehet készíteni a gipszkarton falakat és plafonokat. A gipszkarton profilokat általában a gipszkarton lapok rögzítésére használják, és többféle formában is elérhetők.

Az alábbiakban bemutatok néhány gyakran használt gipszkarton profil fajtát:

  1. Csíkos profil: A csíkos profilok olyan gipszkarton profilok, melyeknek a felületén csíkok vannak. A csíkos profilokat általában a gipszkarton falak és plafonok szegélyeinek rögzítésére használják.
  2. Mászóka profil: A mászóka profilok olyan gipszkarton profilok, melyeknek a felületén furcsa formájú, ívelt darabok vannak. A mászóka profilokat általában a gipszkarton falak és plafonok szegélyeinek rögzítésére használják.
  3. Kéményprofil: A kéményprofilok olyan gipszkarton profilok, melyeket a kémények körüli nyílások kialakításához használnak. A kéményprofilokat általában a gipszkarton falak és plafonok szegélyeinek rögzítésére használják.
  4. Csőprofil: A csőprofilok olyan gipszkarton profilok, melyeknek a felülete cső formájú. A csőprofilokat általában a gipszkarton falak és plafonok szegélyeinek rögzítésére használják.
  5. T-profil: A T-profilok olyan gipszkarton profilok, melyeknek a felülete T alakú.