Ide Ide

Vásárlás

A műfenyő vagy a kivágott fenyő éri meg jobban?

A karácsonyfa kétségkívül a karácsony egyik legszebb szimbóluma. Amikor eljön az ideje, sokan foglalkoznak azzal a kérdéssel, hogy kivágott fenyőfát vagy műfenyőt válasszanak? Melyik a környezet barát? Melyik megfizethetőbb? Ezekre, és sok más kérdésre keressük a válaszokat, mielőtt meghozzuk a döntést. A választás megkönnyítése érdekében készítettünk Önnek egy összehasonlítást, a kivágott fenyőfák és műfenyők között. Érdemes mindezekkel most, és nem a karácsonyi szezonban foglalkozni!

A Karácsony illata

Sokan minden évben kivágott fenyőfát választanak karácsonyfának, főleg az illata miatt. A tűlevelek mással össze nem téveszthető illata, karácsonyi hangulatot hoznak otthonába. Ez a kivágott fenyőfák egyik fő előnye a műfenyőkkel szemben. Annak érdekében azonban, hogy otthonát a karácsony varázslatos illatával ajándékozza meg, elegendő néhány élő fenyőfáról frissen levágott gally, amelyeket egyszerűen egy vázába helyezhet.

Kivágott fenyőfák gondozása

A kivágott fenyőfával is sok gond van. A műfenyőtől eltérően, a kivágott karácsonyfáknak nagy hátránya a tűlevelek gyakori hullása. Annak érdekében, hogy a kivágott fenyőfa a lehető leghosszabb ideig szép maradjon, fontos vízzel való ellátása. Biztosítani kell azt is, hogy a kivágott fenyőfa a lehető legtávolabb legyen a radiátortól vagy kandallótól, hogy elkerülhető legyen a tűlevelek gyors kiszáradása és lehullása. Természetesen azt sem szabad elfelejteni, hogy a fenyőfa megvásárlása mellett egy karácsonyfa talpat is venni kell hozzá.

Ha azonban nincs ideje gondoskodni a fáról, Önnek a műfenyő sokkal jobb választás, amely semmiféle figyelmet nem igényel. És legfőbb előnye, hogy a műfenyőt, a következő években újra használhatja.

A 3D műfenyő az utóbbi évek NAGY SIKERE. A használt 3D tűk nem esnek le, és nem különböztethetők meg az élettől. Csak nálunk több mint 15 exkluzív faj található. A 3D-s fák mindegyike első osztályú megjelenést, formai és színi tökéletességet kínál…

A fenyőfák ára

Bár első pillantásra úgy tűnik, hogy a műfenyő pénzügyi szempontból nagyobb megerőltetés, valójában megtakarítást jelent, abban az esetben, ha minőségi műfenyőt vásárol. A műfenyők ára minőségétől és kialakításuktól függően változik. Az ár magasabb, különösen a modern 3D-s fák esetében, amelyek azonban nagyon élethűnek tűnnek, és tökéletes kialakításuknak köszönhetően nem fogják megkülönböztetni őket az élő fáktól. Mintegy 200 euróért minőségi 3D-s műfenyőfát vásárolhat, amely sok éven át fogja szolgálni Önt, ugyanakkor minden évben legalább 80–100 eurót kell beinvesztálnia egy szép kivágott fenyőfa vásárlásába. Amennyiben igazán szép, csak pár napja kivágott fenyőfát szeretne, akkor tudnia kell, hogy az nem lesz olcsó.

A fenyőfák alakja és dizájnja

A kivágott fenyőfával ellentétben, műfenyőnél sohasem kell aggódnia, hogy alaktalan vagy kiszáradt lesz. A tökéletes forma a műfenyők előjoga. Ezek olyan gallyakból állnak, amelyeket Ön alakíthat ki, hogy illeszkedjen az otthonában felállított helyéhez. A műfenyők további nagy előnye az élő fákkal szemben, hogy többszínűek. Függetlenül attól, hogy klasszikus zöldre vagy havas fehér fára vágyik, ez nem jelent problémát. Műfenyőt az élő fenyőfák tipikus színváltozatai közül választhat.

Fenyőfák karácsony után

A műfenyők ellenzői azt a tényt hangoztatják, hogy műanyagból készülnek, amely szennyezi a környezetet. Elfelejtik azonban, hogy manapság a műfenyők újra hasznosítható anyagokból készülnek. Tehát, ha a műfenyő sok év után elhasználódik, akkor annak minden része újrahasznosítható. A műfenyőtől eltérően, a klasszikus, vágott karácsonyfa csak egy szezonos, és karácsony után meg kell szabadulni tőle. Noha a kivágott fenyőfa komposztálható vagy felhasználható a papíriparban, nagyon kevés ember talál időt a fenyőfa ilyen ökológiai ártalmatlanítására. Ennélfogva megfelelőbb választás a földlabdás, konténeres karácsonyfa, amelyet az ünnepek után a teraszra helyezhet, vagy kiáshat a kertjébe.

Hol vásárolható fenyőfa?

A kivágott fenyőfa vásárlása időnként küzdelmes, és ez kétszeresen igaz a karácsony előtti rohanás során. Akár több tíz kilométert is autókázhat, anélkül, hogy megtalálja a nappaliba elképzelt tökéletes fát. Ezt a rohanást azonban a mai modern korban könnyen el lehet kerülni.

Tökéletes fenyőfát már az otthona kényelméből is rendelhet oldalunkról, karacsonyfavilag.hu és két napon belül a futárral szállítjuk ki Önnek.