Ide Ide

Üzlet

A sűrűn változó adórendszer követése nagy kihívás lehet a cégek számára

Nem véletlen, hogy Amerikában a vállalatok legfőbb értékmérőjének az azonnal elérhető készpénzállományt tekintik. Minden pillanatban tudnunk kell, mikor mennyi kiadásunk lesz, hogy bevétel oldalról sose kerüljünk kutyaszorítóba, olyan helyzetbe, hogy pl. hatalmas bevételünk lesz 1 hónap múlva, de az áruszámlát nem tudjuk kifizetni, ami miatt nem adják ki nekünk az árut, így nem is lesz bevételünk. A megfelelő könyvviteli szolgáltatás segít kiszűrni az ilyen kockázatokat.

Könyvelőiroda

Egy klasszikus eset

A világ egyik legnagyobb biztosítótársasága pár éve nem ügyelt kellőképpen saját refinanszírozására, ami miatt néhány ezer euróval egy meghatározott szint alá kúszott a fedezeti szintje, aminek következtében egy rövid időre egy értékkel rosszabb hitelbesorolást kapott. Ez a figyelmetlenség neki 3,5 milliárd eurójába került.

Lehetőségek

A jó gazdálkodó figyelme egy pillanatra sem lankad. Mindig tudja, milyen bevételekre számíthat és mikor, milyen fix és ad hoc kiadások mellett. Néha a megfelelő székhely szolgáltatás a megoldás nyitja. Tudja, melyek a kockázati tényezők, beleértve az adókockázatot, inflációt és egyebeket.

Könyvelőiroda

Egyik általunk könyvelt vállalkozás (ahol mi segédkeztünk a cég alapítás kérdésében) javaslatunkra pár napra euróra váltotta az összes mozgatható pénzét, ráadásul még kimagyarázható késedelembe is esett emiatt az egyik szállítójánál, de 12,7% árfolyamnyereségre tett szert, amin több tízmilliót keresett néhány nap alatt. Szépen kifizetett mindent, és realizálta a nyereséget.

A Könyvelőiroda kiváló elemző szakemberei, pénzügyi bróker testvérvállalata, ügyfelei iránti teljes elkötelezettsége képessé teszi a magas szintű gazdálkodó szerepre ügyfelei érdekében.

További tudnivalók:

Adótanácsadás – mindez vállalkozása sikerének érdekében
Negatív pénztáregyenleg – mi a teendő?
Adótanácsadás – ha profi adótanácsadóra van szüksége