Ide Ide

Üzlet

Adótanácsadás – ha profi adótanácsadóra van szüksége

Adótanácsadási szolgáltatásunkat kizárólag ügyfeleink számára biztosítjuk bármilyen formában is. Mit fed az adótanácsadás? Általában vállalatok adótanácsadási ügyekkel kapcsolatban azzal a kérdéssel, kéréssel keresnek föl bennünket, hogy kevesebb adót akarnak fizetni. Erre az esetek többségében lehetősé van pusztán azzal, hogy a jogszabályok napi szintű ismerete mellett, megfelelő jogi és jogértelmezési tudás birtokában nem a könyvelő kényelmét, valamint a legnyilvánvalóbb adóértelmezést, hanem az ügyfél érdekeit szem előtt tartva könyvelünk.

könyvelő

Miért nem tesz így minden könyvelő? Mivel a könyvelők általában nem motiváltak semminemű adókímélő megoldás igénybevételére (hiszen ők ugyanannyi pénzt kapnak akár költségként lekönyvelnek egy porszívót vagy cipőt, akár visszadobják azzal, hogy ilyesmiről az áfa nem visszaigényelhető), általában az utóbbit teszik.

Pedig, ha képzettebbek és ezáltal magabiztosabbak lennének, tudnák, milyen módon lehet adott felmerült költséget az ügyfél számára legelőnyösebb módon lekönyvelni.

könyvelő

Tapasztalataink szerint nem 10-20.000 forint múlik ezen, hanem éves szinten még a kisebb vállalkozások esetén is százezres nagyságrend. Az előbbiek fényében ügyfeleinknek joga van adótanácsadást igénybe venni kritikus kérdésekben. Mivel ügyfeleink már alapból is magas szintű könyvelési szolgáltatást kapnak, számukra csak külön kérésre biztosítunk konzultációt. Adótanácsadásra inkább nagyobb volumenű ügyek kapcsán, illetve a teljes könyvelési rendszer adóoptimalizálási szempontból történő átgondolása kérdéskörében ajánlott.

Olvasnivalók – Tipp:

A jó könyvelő aranyat ér!
Negatív pénztáregyenleg – mi a teendő?
Könyvelés Budapesten: személyre szabott, teljes körű információkat szolgáltatunk