Ide Ide

Vásárlás

Mi nem hiányozhat egy anyuka táskájából?

Egy anyukának (majdnem) mindenre fel kell készülnie, ha a gyerekkel akár csak egy rövidebb sétára indul a ház körül. Hoztunk néhány tippet, mi minden kerüljön a táskába, hogy ne érjen meglepetés.

A lista a sétához elengedhetetlen dolgokról az szerint változik, hogy egy, vagy több gyermekkel indulsz útnak, rövidebb vagy hosszabb sétára készülsz, illetve attól is függ mekkorák gyerkőcök. Általánosságban viszont elmondható, hogy az alábbi helyzetekre kell felkészülnöd:

1. Éhség és szomjúság

Minden anyuka, vagy szülő tudja, hogy a gyermek akkor elégedett, ha jóllakott. Éppen ezért a legelső szituáció, amire mindenképp fel kell készülnöd az éhség és a szomjúság. Mindig legyen nálad egy üveg víz (esetleg tea, vagy más ital, amit előnyben részesítesz). De a legjobb mindenképp a tiszta víz, hiszen nem csak italként szolgálhat, de használhatod akkor is, ha le kell öblíteni a kicsi kezét, a leesett nyalókát vagy cumit.

Az éhség csillapítására elég egy kis snack. Elég laktató az adott pillanatban, ám hazaérve nem utasítja vissza az ebédet vagy vacsorát. Ez lehet néhány szelet gyümölcs vagy zöldség. Megfelelő lehet a tasakos gyümölcspép, ropi vagy más sós apróság. Természetesen választhatsz más, egészséges nassolnivalót is teljes kiőrlésű lisztből. Egy séta néhány esetben megfelelő alkalom lehet a gyermek etetésére, ha épp nem akar otthon enni. A friss levegő csodákra képes. A gyermekek hirtelen mindent felfalnak, még azt is, amit előtte elutasítottak.

2. Víz, sár és egyéb katasztrófák

Mivel az anyukák és gyermekeik sétálni minden körülmények közt elindulnak, ezért az olyan problémákra is fel kell készülni, mint a pocsolyába, sárba ugrálás, játék a nedves homokban, fáramászás, vagy nedves fűben mászás. Azonkívül, hogy megfelelően felöltözteted a gyermeket, készíts be váltóruhát. Ha pedig hosszabb útra mész, legyen nálad még egy váltócipő is a biztonság kedvéért.

A legkisebbek esetében elengedhetetlen a nedvesített törlőkendő és persze a pelenka. A törlőkendő nem csupán a babák esetében hasznos, hanem bármilyen esetben jól jön, ha valamilyen piszkos foltot kell eltávolítani. Könnyen megmentheted az autósülést vagy akár a ruhádat is. A nedvesített törlőkendő mellett ne feledkezz meg a klasszikus papírzsebkendőről sem. Nagy hasznát veszed olyan esetekben, mint egy nedves pad vagy akár a kiömlött tea az autóban.

Mivel egy anyukának mindenre is fel kell készülni, nem árt az időjárási körülményekre is odafigyelni – legyen tehát nálad mindig esernyő, esőkabát, napszemüveg.

A mi tippünk: Rengeted napszemüveg közül válogathatsz az Eyerim webáruházban, ahol az árak miatt sem kell aggódnod, hiszen rendelkezésedre áll majd egy-egy kuponkód.

3. Unalom és szórakozás

Időnként nagyon megterhelő egy sétára, kirándulásra vagy egy bevásárlásra indulni a gyermekkel. A nagyobb gyerekek már könnyebben elszórakoztatják magukat, de ez nem mindig a legmegfelelőbb szórakozás számukra. Ezért tereld inkább a figyelmét valami biztonságosra. A babák is unatkozhatnak a kocsiban, és ezt az anyuka tudtára is adják hangos sírással. Éppen ezért legyen nálad mindig valamilyen játék, ami mindig feldobja őket. A kicsiknek elég a kedvenc játékuk és a dudli, a nagyobbaknak jobb, ha pakolsz egy képes könyvet például. Vészhelyzet esetén pedig legyen nálad egy kis cukrokra vagy nyalóka.

A mi tippünk: Remek játékokkal szolgálnak például az Alza.hu webáruházban. Ha pedig olcsóbban szeretnél hozzájutni a gyerkőcöd kedvenceihez, akkor az Alza kuponok segítenek majd neked.