Ide Ide

fogfehérítés
Egészség

Fogfehérítés előkezelés

A fogfehérítés nem csak egy egyszerű és egyszeri kezelés, a tulajdonképpeni fogfehérítést több előkészítő lépés előzi meg. Egyik legfontosabb előkészületi lépés a fogkő eltávolítása,érdemes legkevesebb 7 nappal a fehérítési kezelés előtt elvégeztetni, mert az eljárás során ínyvérzés fordulhat elő, a nyállal kevert vér filmszerűen bevonja a fogakat, amelyek a közvetlen fehérítési eljárás után bebarnulhatnak. További részletekért kattintson a Fogabc weboldalára.

A fogkő eltávolítása után a fogínynyak védtelenebbé válik,mivel a fogkő ott tapad meg,a fogkő eltávolítása után a fogíny nem tud azonnal visszahúzódni és fogérzékenységet okozhat. Tehát célszerű a fogkő eltávolítását minimum egy héttel a tulajdonképpeni fogfehérítő kezelés előtt elvégezni. Az fogérzékenység megelőzése érdekében meg kell növelni a fogban a fluorid mennyiséget,ez már otthon is megoldható a gyógyszertárakban kapható speciálisan erre kifejlesztett gél segítségével.Szintén figyelni kell arra, hogy ebből az anyagból a fogfehérítést megelőző napon már ne vigyünk fel a fogunkra,mert a be nem szívódott fluorid gyengíti a fehérítés hatását.

A tartós és ragyogó fogfehérség eléréséhez mindenképpen oda kell figyelni a megelőző kezelésekre,szakszerűen a kezelések közti javasolt határidők betartására,azért,hogy mosolya egy ápolt személy hatását keltse,mert hiába ápolt a külső,a ruha, ha a fogak elhanyagoltak.