Ide Ide

allasinterju
Üzlet

Cégalapítás – Hasznos tudnivalók

Gazdasági társaságokról, a gazdaságról, erőforrásokról és vállalkozási formákról szóló írásomat azoknak ajánlom, aki vállalkozást kívánnak indítani, működtetni, válltani, fejleszteni. Véleményem kialakításában biztosan közrejátszottak, hogy magam is vállalkozóként élem meg a működési és jelenlegi adózási szabályokat. Igyekeztem kívülálló szemlélőként elvégezni az összehasonlításokat, elnézést, ha nem mindig a hazai gyakorlatot tartottam jónak. Néha abba a hibába estem, hogy túl „bőbeszédűre” hagytam vagy gyakran ismételtem általam lényegesnek tartott dolgokat. Talán ez azért volt, mert a háttérben folyamatosan szerettem volna nyújtani egy kapaszkodót, egy segédanyagot adni, amelyet az „életben” végig lehet használni. Egyéni vállalkozásoknál különösen „megcsúszott a tollam”, mert, hiszen ezt napi gyakorlatként élem meg. Vállalkozásalapítás és rányitás mindkét országban önálló feladatom volt, de ezek az információk azért területileg a régióra korlátozódtak.

Kérem, vegyék figyelembe, hogy az információim és a csatolt forma nyomtatványok vagy egyéb kiegészítések 2006 év második felében íródtak. Biztos vagyok benne, hogy 2007. január. 1.-től az Európai Unió újabb bővítésével és a magyarországi gazdasági megszorítások miatt egyes vállalkozási elemekben, például: illetékek, adó, – mértékek esetlegesen, TB hozzájárulás összege változhat. Jól működő hatékony üzletet és sikeres vállalkozást kívánok!

Az anyagot az alábbi gyakorlati szempontok alapján javaslom használni.

  1. 1. Vállalat alapítás elméleti ismeretei, magyar vállalkozási formák, – cégalapítás, – működtetés, – megszüntetés, ezzel kapcsolatos – illetékek, és – adók egyéb tudni valók.
  2. 2. Humánerőforrás koordináció (munkaerő felvétel, kölcsönzésével kapcsolatos ismeretek.
  3. 3. Fenti tevékenységek pontos jogi (Törvény és rendelet) meghatározásai. Sok esetben a pontos törvényi szöveg meghatározása adhat útba igazítást egy vitás vagy peres ügyben.
  4. 4. Befektetési lehetőségek közvetítésének lehetőségei, az azokat támogató csatornák felmérése és rendszerezése
  5. 5. Ausztriában vállalat alapítás elméleti ismeretei, osztrák vállalkozási formák, – cégalapítás, – működtetés, – megszüntetés, ezzel kapcsolatos – illetékek, és – adók egyéb tudni valók.
  6. 6. Osztrák humánerőforrás koordináció (munkaerő felvétel, kölcsönzésével kapcsolatos ismeretek.
  7. 7. Osztrák és EU jogszabályi helyek és meghatározások. Adóhivatalok, munkaügyi hivatalok és ügyvédi címek.
  8. 8. Osztrák és Uniós befektetési lehetőségek közvetítésének lehetőségei, az azokat támogató csatornák felmérése és rendszerezése