Ide Ide

tesco áruház
Vásárlás

Kiemelkedő évet zárt tavaly a Tesco

Kiemelkedő évet zárt tavaly a Tesco áruházlánc, melynek közel harmadával javult összeredménye. A brit áruházlánc közép-európai részlege is jól teljesített, mível a cég átlagát is bőven túlszárnyalva, közel 50%-os bővülést mutatott.

Ezzel összefüggésben természetesen a vállalat tőzsdei értéke is emelkedett, közel 30%-kal. Tesco magyarországi láncolata a beszámoló szerint kiemelkedő üzleti évet zárt, melyet csak a lengyel hálózat tudott túlszárnyalni az egész közép-európai térségben. Összesen a magyar hálózat 573,88 milliárd forint bevételt ért el az elmúlt pénzügyi évben.

A Tesco beszámolója azt is megemlíti, hogy az azonos eladótérre számolva elért értékesítés ugyan 2,3 százalékkal csökkent, de ezen jóval túltettek az áruházláncnál végrehajtott költségcsökkentési intézkedések hatásai. A költségcsökkentési intézkedések közül megemlíthető a Black Friday kiárusítási akciók eltörlése, mely akció eleve meg sem közelítette a nyugat-európai akciók népszerűségét.

A közép-európai térség eredményein némileg rontott az új lengyel kereskedelmi szabályozás, mely vasárnaponként nem teszi lehetővé a boltok nyitva tartását. Ugyan Magyarország is kísérletezett korábban egy hasonló intézkedéssel, de a lakosság körében tapasztalható népszerűtlensége miatt a kormányzat eltörölte a vasárnapi boltzár intézkedését.

A közép-európai térség sikermutatói mögött egy új értékesítési stratégia áll, mely szerint a Tesco csökkentette például az elektromos készülékek árusítását és helyette fenntarthatóbb termékek értékesítésére összpontosított.

Ha a Tesco legfrissebb akciói iránt érdeklődik, a legfrissebb Tesco akciós újság akár itt is letölthető már vagy érdemes felkeresni minden-akcio.hu akciós rovatát, akár heti rendszerességgel.